Hypotheken

Wat is een hypotheek

Een hypotheek is een geldlening waarbij een onroerend goed, bijvoorbeeld een huis, als onderpand dient.

De persoon die het geld van de lening ontvangt, heet officieel de hypotheekgever, en de partij die de lening verstrekt, is de hypotheeknemer.

Als u de geldlening niet terugbetaalt, heeft de geldverstrekker het recht de woning te verkopen. Uit de opbrengst daarvan kan de lening (geheel of gedeeltelijk) worden terugbetaald.

Op onze website vindt u o.a. meer informatie over de verschillende hypotheekvormen, rente en NHG.

Bekijk Hypotheekvormen

Rente

Ons kantoor is aangesloten bij een inkoopcombinatie. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid om u geheel onafhankelijk te adviseren en te bemiddelen voor verschillende geldverstrekkers.

U kunt ook contact met ons opnemen voor het opvragen van actuele rentetarieven en het maken van een afspraak. Bel 024-6841453 of mail ons.

Inkomenstoets

Voordat u een huis gaat zoeken dat u wilt gaan kopen is het verstandig om eerst te berekenen wat het hypotheekbedrag is dat u maximaal kunt lenen.

Wat u maximaal kunt lenen hangt naast uw inkomen ook af van verdere maandelijkse vaste lasten en overige verplichtingen.

Voor een indicatie kunt u contact opnemen met ons kantoor. 

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

NHG wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Waarborgfonds staat hiermee onder voorwaarden garant voor de terugbetaling van uw hypotheek aan de geldverstrekker.

Voor informatie over NHG verwijzen wij u naar de site van NHG.

Taxatie

Een taxatie is een waardebepaling van een woning waarbij vooral gekeken wordt naar vergelijkbare objecten in de nabije omgeving, en de ervaring van de makelaar. De taxatie wordt uitgevoerd door een erkend onafhankelijke taxateur.

Vaak is een taxatierapport nodig voor uw hypotheek. Maar ook wanneer u verbouwingsplannen heeft, wordt dit veelal gevraagd door de geldverstrekker.

Daarnaast kunt een makelaar nodig hebben wanneer u overweegt uw huidige woning te verkopen of als u een woning gaat kopen.

Dankzij onze samenwerking met een regionale makelaar kunt u bij ons een scherp tarief opvragen.

Mail ons voor een geheel vrijblijvende prijsopgave.

Annuïteitenhypotheek

Een annuïteitenhypotheek heeft als kenmerk dat u, bij een gelijkblijvende rente, een vast bedrag aan rente en aflossing betaalt gedurende de looptijd.

Bekijk hypotheken

Lineaire hypotheek

Bij de lineaire hypotheek wordt gedurende de looptijd periodiek een vast bedrag afgelost.

Bekijk hypotheken
Neem vrijblijvend contact met ons op