Vakantie en Recreatie

Ons aanbod Vakantie en Recreatie verzekeringen:

Boot (watersport) verzekering

Kleine boten zoals een roeiboot, kano of bootjes met minder dan 4 pk, hoeven niet WA verzekerd te worden. Wanneer er schade aan derden wordt toegebracht, valt dit onder uw AVP. Heeft u een zeilboot met meer dan 16 m2 zeiloppervlakte of is uw boot uitgerust met een motor van meer dan 3 kW vermogen dan adviseren wij u om minimaal een W.A. bootverzekering af te sluiten.

Wilt u ook de schade aan uw eigen boot verzekeren dan is de WA beperkt casco of WA volledig Casco verzekering zeer geschikt. De Beperkt Casco verzekering dekt naast de WA dekking ook schades aan uw boot veroorzaakt door brand, blikseminslag en storm. Hiernaast bent u met deze verzekering ook verzekerd tegen diefstal. Met de volledig Casco verzekering bent u naast de dekkingen van de WA verzekering en de WA Beperkt Casco verzekering ook verzekerd voor schade veroorzaakt aan uw vaartuig door uw eigen handelen.

Als lid van een watersportverenigingen krijgt u vaak een premiekorting.

Caravanverzekering

Wanneer u een stacaravan, toercaravan of een vouwwagen bezit kunt deze aanvullend (casco) verzekeren tegen o.a. diefstal, brand, storm- of hagelschade. W.A. is het risico dat uw caravan schade veroorzaakt aan derden verzekerd via uw autoverzekering, deze dekt dus niet de schade aan uw caravan zelf.

U kunt meestal kiezen uit een standaard (basis) dekking of een uitgebreide dekking waarbij er ook dekking is voor materiaal- en constructiefouten. Zaken als een voortent, aanbouw , luifel, zonnescherm of inventaris zijn aanvullend mee te verzekeren. Uitgangspunt voor de cascoverzekering is de oorspronkelijke nieuwprijs van de caravan. De hoogte van de nieuwprijs bepaalt ook of de verzekeraar een diefstalpreventie eis stelt zoals een wielklem of koppelingsslot.

Welke dekking voor uw caravan het meest geschikt is hangt af van enkele factoren.

Fietsverzekering

Heeft u een nieuwe of gebruikte fiets gekocht dan kunt u deze verzekeren tegen diefstal en/of beschadiging. Ook kunt u de waarde van eventuele accessoires zoals kinderstoeltjes, kilometerteller of een fietstas meeverzekeren. Wanneer uw fiets is voorzien van een anti-diefstalchip, dan krijgt u meestal 15% extra korting op de premie.

Voor alle fietsverzekeringen geldt een simpele veiligheidsvoorwaarde.
Uw fiets moet altijd op slot worden gezet met een ART goedgekeurd veiligheidsslot. Bij het sluiten van de fietsverzekering moet het merk en type slot evenals het sleutelnummer worden opgegeven.

Reis- en annuleringsverzekering

Klik hier voor een premieberekening en het online afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering.
De kortlopende reis of annuleringsverzekering is bestemd voor de duur van één vakantie. Wanneer u vaker per jaar op vakantie gaat, raden wij u de doorlopende reis en/of annuleringsverzekering aan. Deze verzekering is voor de duur van een jaar met stilzwijgende verlenging. U bepaalt zelf naast de basisdekking (Bagage en S.O.S. hulpverlening) welke aanvullende dekkingen u wenst:- bijvoorbeeld ongevallen, medische kosten, gelddekking, automobilistenhulp, wintersport of bijzondere sporten.

Voor de annuleringsverzekering zijn vaak twee dekkingen mogelijk.
De standaard annuleringsverzekering, deze vergoedt in geval van annulering de resterende ongenoten vakantiedagen. Daarnaast bestaat de dubbel zeker (of garantie) annuleringsverzekering welke in geval van annulering de gehele reissom of in plaats hiervan een waardecheque vergoedt.

Indien u maatwerk wenst, zoals het meeverzekeren van een (zaak) waarnemer, huisdier of (bijzonder) sportrisico dan is dit mogelijk tegen een toeslag op de premie, in dit geval kunt u contact met ons opnemen.

Offerte aanvragen